Tanıtım Yazısı Nasıl Yazılır?

Tanıtım Yazısı


Gelişen dijital teknoloji ile birlikte tüm sektörlerde tanıtım ve reklam yöntemleride değişim göstermeye başladı. Buna istinaden Seoiçin önemli kriterlerden biri olarak düşünülen tanıtım yazıları da artık farklılaştı diyebiliriz.İşte bugün ki yazımda sizlere seo için büyük öneme sahip olan tanıtım yazısı hakkında fikirler vermeye çalışacağım.

Tanıtım Yazısı Nasıl Olmalı?

Tanıtım yazıları genellikle bir kurumun veya bir web sitesinin tanıtımını yapmak için yazılan makalelerdir.Bu makalelerin dil bilgisine uygun şekilde hazırlanması,kullanılacak anahtar kelimelerde aşırıya kaçılmaması ve imla kurallarına dikkat edilmesi gerekir. Tanıtım yazılarında bir diğer önemli unsur ise yazının minumum 250 kelime ile hazırlanması gerekmektedir. Tabi bir de işin teknik boyutu var. Yazacağınız tanıtım yazısı seo uyumlu olmalı. Yani arama motorlarının anlayabileceği dilde yazılmalıdır.

Seo Uyumlu Tanıtım Yazısı

Madem bir haber sitesinden veya bir blogdan tanıtım yazısı alıyoruz elbette ki bu yazının seo uyumlu olması gerekir. Yazacağınız makale veya tanıtım yazısı okuyucuları tabiki yönlendirmeli veya etkilemelidir ancak tanıtım yazınızı çok popüler bir sitede yayınlamadığınız sürece emin olun kimsenin dikkatini çekmeyecektir. İşte tam da burada devreye Google giriyor. Yani kimseler okumasa da kimseler görmese de Google o yazıyı görecek ve inceleyecektir. Teknik tabiriyle Google indexleyecektir.
Peki Google bir yazıyı indexlerken nelere dikkat ediyor veya kriterleri nelerdir? Google’ın bir web sitesinin sıralamasını belirlerken 200 farklı kriteri kullanıyor. Doğal olarak ta bu kriterlerde kendi içlerinde bir takım bölümlere ayrılıyor. Tanıtım yazısı da yazılırken bir takım yöntemler kullanılarak hazırlanmalı ve ziyaretçilerin dikkatini çektiği kadar Google’ın da dikkatini çekmelidir.
Kendi kullandığım tanıtım yazısı modellerinden bahsedeceğim. Öncelikle etkili bir tanıtım yazısı yayınlatacağım siteleri genelde kendim buluyor ve kesinlikle hazır paket satın almıyorum. Çünkü bir çok paket halinde satılan tanıtım yazıları siteye faydadan çok zarar getiriyor. O yüzden önce hangi sitede yayınlayacağıma karar veriyorum. O siteyi iyice araştıyor, site otorite puanına, trustrank değerlerine göz atıyorum. Akabinde de güzel ve zengin bir içeriğe sahipse o sitede yazımı yayınlatıyorum.
Önceliğim her zaman tanıtım yazımın minumum 350 kelimeden oluşmasıdır. Ve mümkün mertebe yazımda 1 adet ön fotograf 1 adette içerik fotografı belirliyorum. Bu fotografları da daha önce herhangi bir sitede kullanılmamış olmasına dikkat ederek kendim tasarlıyorum.Yazımda sadece 1 anahtar kelimeye odaklanıyorum.

Tanıtım Yazısı Şablonu

  • Anahtar kelime başlıkta mutlaka geçmelidir
  • Anahtar kelime mutlaka ilk paragrafta bulunmalıdır ve kalın harflerle yazılmalıdır
  • İlk paragraftaki anahtar kelimeden link çıkışı almak daha faydalıdır
  • Orta paragrafta mutlaka anahtar kelime geçmelidir ve kalın harflerle yazılmalıdır ancak link çıkışı yapılmamalıdır!
  • Son paragrafta yine anahtar kelime bulunmalıdır ve kalın harflerle yazılmalıdır ve mümkünse link çıkışı yapılmamalıdır!
  • Ve son olarak çalışmasını yaptığımız sayfanın urlsi direkt olarak kaynak gösterilmelidir ve ya bu siteye buradan ulaşabilirsiniz gibi bir ibareyle link çıkışı yapılmalıdır
  • Ben 350 kelimeye kadar 2 adet link çıkışını doğru buluyorum. Kimi seo çalışması yapan firma tanıtım yazısı yayınlarken 3 linke kadar sorun görmüyor. Ancak ben 2 adet linkin daha sağlıklı ve google için daha doğal göründüğü kanaatindeyim. Hatta tek link çıkışı bile yapılabilir. Mümkünse direkt sayfa urlsi girilerek link çıkışı yapmak daha faydalıdır. Tanıtım yazısı çalışmalarınızı bu doğrultuda hazırlarsanız gerçekten çok faydasını göreceksiniz. Şimdiden iyi çalışmalar dilerim.